Op zaterdag 7 oktober heeft de Jongerenraad van Wageningen een promotieactie gehouden voor de jeugdlintjes, een initiatief vanuit de gemeente Wageningen waarbij jongeren die een bijzonderen prestatie hebben verricht gehuldigd kunnen worden door de burgemeester. Omdat het om echte kanjers gaat, deelden de leden van de raad Kanjerkoeken uit. Om een uur ’s middags werd de promotieactie afgetrapt door wethouder Gudden die een koek en een flyer mocht ontvangen van Anne en Dagmar. Daarna hielp hij de leden een handje door vol enthousiasme op de voorbijgaande mensen af te stappen. De leden zelf waren met volgeladen dienbladen over het gehele marktplein te vinden. Veel mensen vonden het een onwijs goed initiatief om jongeren die het écht verdiend hebben op deze manier in het zonnetje te zetten. Aan het eind van de middag zijn er meer dan tweehonderd koeken uitgedeeld.

Anne: “Ik hoop echt dat mensen de tijd gaan nemen om om zich heen te kijken en na te denken over wat voor mooie dingen sommige jongeren doen voor anderen. Natuurlijk hopen we middels deze actie heel veel aanmeldingen te krijgen voor een jeugdlintje.”

Vlnr: Anne Meekel (voorzitter Jongerenraad Wageningen), wethouder Dennis Gudden, Dagmar Boekhorst (enthousiast lid Jongerenraad)